12 marca 2019 roku w szkole odbyły się zajęcia warsztatowe dla uczniów starszych klas. Prowadzone były przez p. policjantkę Kingę Plucińską- Gudełajską oraz policjanta dzielnicowego p. Mirosława Rosiaka. Tematem zajęć była agresja i przemoc z głównym zwróceniem uwagi na agresję słowną.
Druga część warsztatów miała charakter zawodoznawczy. Uczniowie dowiedzieli się jak zostać policjantem i na czym polega praca policji.
Warsztaty zorganizowała p. Ania Dudzik pedagog szkolny.
W ramach zajęć zawodoznawczych 24 stycznia 2019 roku uczniowie klas 7-8 i 1-2 Branżowej odwiedzili Publiczną Bibliotekę w Białogardzie.
Pani Anetta Ślepaczuk opowiedziała nam o pracy bibliotekarza oraz o tym, że opracowanie 1 książki trwa około 20 minut .
Dodatkowo zobaczyliśmy największą i najmniejszą książkę w zbiorach bibliotecznych oraz jako przyszli kucharze obejrzeliśmy dostępne książki kucharskie i wróciliśmy z pomysłami na nowe dania.
Dziękujemy za ciekawe warsztaty.
24 października w środę w klasie I i II Branżowej było bardzo pracowicie w jesiennym nastroju. Danie dnia - aromatyczna zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym i placuszki dyniowe. Na deser - prawdziwe włoskie tiramisu oraz ciasto pleśniak. Kuszące zapachy przeplatane zachwytami kupujących jesienne pyszności. Przygotowane pod kierunkiem pani Izy. Takie rzeczy tylko u nas w szkole.
13 grudnia 2018 roku w ramach zajęć kształtujących kompetencje zawodowe klasa II Szkoły Branżowej odwiedziła Urząd Miasta Białogard. Pani z Biura Obsługi Interesanta opowiedziała nam w jaki sposób załatwiamy sprawy w Urzędzie oraz jak prawidłowo wypełnić druki np. w celu uzyskania dowodu osobistego. Dziękujemy!
Następnie odpowiedzieliśmy sobie na pytanie w jaki sposób wykorzystujemy informacje napisane na tablicy informacyjnej. Teraz załatwianie spraw urzędowych nie sprawi nam problemu.
24 października w środę w klasie I i II Branżowej było bardzo pracowicie w jesiennym nastroju. Danie dnia - aromatyczna zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym i placuszki dyniowe. Na deser - prawdziwe włoskie tiramisu oraz ciasto pleśniak. Kuszące zapachy przeplatane zachwytami kupujących jesienne pyszności. Przygotowane pod kierunkiem pani Izy. Takie rzeczy tylko u nas w szkole.
Strona 1 z 3